Cluj

3 atracții naturale deosebite pe trebuie să le vizitezi în județul Cluj

3 atracții naturale deosebite pe trebuie să le vizitezi în județul Cluj

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
65

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Frumusețea județului Cluj este apreciată la nivel internațional, iar ceea ce admiră turiștii care vizitează municipiul Cluj-Napoca și împrejurimile sale este atât frumusețea istorică a orașului, cât și cea naturală, oferită de peisaje cu adevărat spectaculoase.

Lacul Tarnița


Lacul Tarnița oferă un peisaj și o liniște de poveste și este deseori ales de către clujeni atunci când doresc să petreacă timp în aer liber. Priveliștea din jur întruchipează natura într-una din cele mai frumoase forme ale sale, iar pentru a o descoperi nu trebuie să parcurgi o distanță prea mare în afara municipiului Cluj-Napoca, căci este situat la aproximativ 30 de km de oraș.

Cheile Turzii


O vacanță de câteva zile în județul Cluj nu este completă fără o vizită la unele dintre cele mai impresionante chei din România: Cheile Turzii. Rezervația naturală de aici se află pe lista celor mai importante obiective turistice Cluj. Este o zonă deosebită a județului, în care te poți bucura din plin de aer curat, de peisaje naturale și de măreția fascinantă a naturii.

Sanctuar natural cu un peisaj uluitor, Cheile Turzii sunt formate din stânci abrupte și o vegetație densă și sălbatică. Acestea sunt situate relativ aproape de municipiul Cluj-Napoca (aproximativ 38 de km distanță). Înainte de a te porni la drum, asigură-te că te echipezi corespunzător pentru o drumeție.

Dacă tot ai ajuns în zona Turzii, îți recomandăm să faci o oprire și pe la mina de sare a orașului. Salina Turda este un muzeu impresionant pe care îl poți vizita într-un sejur în Cluj, cu o valoare istorică și turistică considerabilă. Modernizarea acesteia a dus la transformarea minei de sare într-unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Transilvania. Sute de mii de turiști vin anual din diferite părți ale lumii pentru a-i trece pragul, așadar asigură-te că nu ratezi acest tărâm magic al adâncurilor.

Lacul Gilău


Un lac de acumulare care s-a format ca urmare a construirii barajului hidrocentralei, Lacul Gilău reprezintă una dintre principalele atracții naturale ale județului Cluj. Cu o suprafață de aproximativ 70 de hectare, lacul găzduiește o impresionantă bază de agrement, fiind principala destinație a celor care doresc să practice pescuitul sportiv în zonă.

Pe lângă cele menționate mai sus, numeroase cetăți aflate în mijlocul naturii, o pădure misterioasă și parcuri naturale, precum și Grădina Botanică Alexandru Borza ar putea deveni atracția principală a turiștilor care doresc să descopere frumusețea naturală a județului Cluj.

Filtre

Destinatii oferite: Romania