Cluj

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro

10 curiozități despre Bali

10 curiozități despre Bali

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 10 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1676

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Descoperă insula sacră a Oceanului Indian
Dacă ești în căutarea unei vacanțe atipice, care să îmbine exoticul și sacrul, insula Bali este cea mai bună alegere. Într-un mediu relaxant, rupt parcă din altă lume, pe această insulă poți avea experiențe diverse: de la a vizita cele mai importante obiective turistice, până la a învăța să meditezi, să faci yoga, sau rafting, în Insula Zeilor vei găsi o cultură unică. Deși insula Bali este frecventată de turiști din toate colțurile lumii, aceasta a reușit să își mențină și să își păstreze spiritualitatea de-a lungul timpului. Am adunat câteva curiozități despre acest mic colț de rai, în eventualitatea în care îți dorești să pleci într-un sejur exotic și vrei să te informezi înainte despre insula Bali.
  1. Bali se mai numește și Insula Zeilor datorită templelor numeroase care găsesc pe insulă. Astfel, iubirea pentru religia hindusă a locuitorilor insulei i-a determinat pe aceștia să construiască statui, care să-i reprezinte pe zei.
  2. Deși Indonezia este o țară musulmană, insula Bali se deosebește de celelalte regiuni prin faptul că este singura insulă majoritar hindusă. Bali și-a păstrat, astfel, originile hinduse, locuitorii insulei fiind un mix între hinduism și budism, amestecate cu tradițiile indigenilor.
  3. Balinezii sărbătoresc trecerea în noul an într-un mod diferit. Nyepi sau ‘’Day of silence’’ este ritualul care marchează trecerea dintre ani și cuprinde câteva reguli esențiale: nimeni nu lucrează, insula se cufundă într-o liniște deplină, nu ai voie să aprinzi pe durata zilei niciun fel de foc sau lumină, nu ai voie să călătorești, se ține un fel de legământ al tăcerii, unde nimeni nu vorbește, iar pentru 24 de ore trebuie să cam uiți de mâncare pentru că se ține post negru. Toți locuitorii insulei profită de această zi pentru a medita și pentru a se întoarce către ei înșiși. Interesant, nu?
  4. În Bali timpul trece altfel pentru că locuitorii folosesc calendarul Pawukon, ceea ce înseamnă că anul calendaristic este mai mic decât al nostru, de 210 zile.
  5. Balinezii au un obicei tare straniu și interesant de a-și numi copii: ei îi numesc în funcție de ordinea în care sunt născuți. Astfel, primul copil poartă numele de Wayan, al doilea se va numi Made, al treilea Nyoman, iar al patrulea Ketut. Cu siguranță vă întrebați ce se întâmplă apoi, nu? După primii patru ciclu se repetă, însă mulți dintre ai au și porecle în funcție de comportament, trăsături sau personalitate, pentru că într-adevăr este cam dificil ca întreaga populație să poarte același nume.
  6. Primii europeni care au descoperit insula Bali au fost portughezii, în jurul anului 1585, însă olandezii au fost cei care au colonizat întreaga Indonezie, și implicit insula Bali. Cu toate acestea credința, religia și cultura balinezilor nu a fost ușor de modelat, europenii nereușind, astfel, să își facă impuse obiceiurile și limba.
  7. Cele mai bune luni pentru o vacanță exotică în Bali sunt lunile mai, iunie și septembrie când umiditatea este mai scăzută, iar prețurile sunt mai mici.
  8. Pentru un sejur în Bali pașaportul trebuie să fie valabil încă 6 luni, iar viza de intrare o vei obține în aeroport.
  9. Pe insula Bali există câteva plaje cu nisip negru. Una dintre acestea este Lovina Beach, al cărei nisip negru provine de la lava răcită a vulcanului Agung.
  10. În Ubud este o fabrică de ciocolată, UBUD RAW Chocolate Factory, construită doar din bambus. Noi recomandăm vizitarea ei și degustarea unor delicii balineze.

Dacă îți dorești să experimentezi o vacanta exotică în Bali, dă-ne de știre, iar tu doar ocupă-te să îți pregătești bagajele, căci de restul detaliilor ne vom ocupa noi!

Filtre

Destinatii: Indonezia

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro