Cluj

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro

Crilovic, lider pe piata productiei de vesminte preotesti


Crilovic, lider pe piata productiei de vesminte preotesti

Detalii stire

Categorie
Stiri religie
Modificat
acum 11 luni si 3 saptamani
Vizualizari
5858

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Crilovic - recunoscut producator de vesminte preotesti si nu numai, continua misiunea cu care si-a obisnuit publicul. Acum, in perioada postului, asa cum dicteaza dogmele bisericesti, cat si pentru marea sarbatoare pascala ce va veni exista o serie de vesminte specifice ce se aleg.

Vesmintele preotesti in post
Pentru ca este o perioada ce implica post, rugaciune, ce aminteste de marea sarbatoare ce va veni si pentru ca se asociaza nu numai cu viata modesta, ci si cu tristetea mortii fiului lui Iisus, imbracamintea potrivita este cea de culoare neagra. A nu se confunda cu tinuta neliturgica, cu vestimentatia preotilor chiar si in timpul liber – reverenda sau cunoscuta ca dulama este mereu neagra, acea haina lunga pe care preotii o imbraca oricand.

De amintit ca exista si sarbatori de-a lungul acestui post, caz in care se pot imbraca vesminte preotesti tesute cu detalii de regula aurii sau alte culori in contrast cu negrul. Ca regula generala, in perioadele posturilor vesmintele purtate trebuie sa se identifice cu semnificatia acelei perioade. In interpretarea simbolistica a acestui fapt, culorile potrivite pot fi albastrul inchis, purpuriul, verdele de un ton inchis sau rosul de asemenea in nuanta inchisa, amintind de patimi. Negrul este de asemenea general valabil.

Vesmintele pentru marea sarbatoare pascala
Se considera ca albul trebuie sa defineasca Invierea Domnului, adica opusul perioadei de post. Aceasta traditiei are radacini de origine romano-catolice. Exista insa variatii ale acestei alegeri, astfel ca dupa bunul plac, se pot alege seturile de vesminte pe fond alb cu auriu, tonuri de bej sau gri pentru conturul scenelor care se brodeaza pe aceste vesminte.

Desigur ca vesmintele potrivite pentru slujbele specifice Invierii sunt cele cu o astfel de reprezentare ca model pe intreaga tinuta. Poate fi vorba de icoana Invierii pe felon, pe epitrahil avand Mantuitorul, Maica Domnului si cei 4 evanghelisti. In tonuri de alb sau crem, lucrarea este una complexa si reprezentativa pentru sarbatoarea crestina, avand o singura data pe an oportunitatea de a fi purtata.

Vesminte la comanda
Vesmintele preotesti tesute sau brodate sunt realizate din materiale calitative, cu o lucrare fina si atenta la detalii. Acestea sunt copii fidele ale icoanelor binecunoscute cu scene religioase, transpuse intr-un mod elegant ca design pe vesmintele celor care slujesc.

Se poate intelege o preferinta anume, se pot realiza modele deosebite, conform cu cererea fiecaruia. Crilovic realizeaza seturi, in unele cazuri acestea fiind completate de acoperaminte pentru sfintele vase, cu acelasi model. Fie ca este vorba de cele specifice marilor sarbatori de peste an sau pentru a fi purtate la slujbele de duminica sau oricand, date ce cad sau nu sub incidenta posturilor, vesmintele preotilor poarta insemnatate ridicata. Asadar, vor fi lucrate ca atare, cu maxima atentie.

Pentru cei interesati in a gasi un aliat de incredere pentru astfel de comenzi, Crilovic continua sa isi demonstreze locul de lider pe piata de profil. Cu pricepere si daruire, va crea vesminte deosebite si inalt calitative. Pagina oficiala – vesmintebisericesti.ro – este o mica demonstratie a maiestriei de lucrat cu broderie pentru a finisa vesminte unice.

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro